Blog

Ervaringen en leermomenten

Boundaries (ENG)

Posted by on jan 16, 2018 in Verhalen | Reacties uitgeschakeld voor Boundaries (ENG)

Boundaries (ENG)

Mental and emotional boundaries

When energy issues are prevalent from childhood there can be a sense of overwhelm with life. The world is perceived as ‘much’ or ‘difficult’ and there is a lot of insecurity about how to navigate through it. The world feels like something that can easily hurt you and there is a constant sense of vulnerability. Whatever the cause, it usually results in a lack of mental and emotional boundaries.  (meer…)

Pleasing (ENG)

Posted by on jul 13, 2017 in Verhalen | Reacties uitgeschakeld voor Pleasing (ENG)

Pleasing (ENG)

At the moment I’m reading a book about people pleasing. Very interesting as many people, including myself, have troubles with uncomfortable feelings such as anger and criticism from other persons, but also to be in conflict or disagreement with another person.

Avoiding conflict and disagreement out of fear for feelings of abandonment, rejection, and criticism is not helping you in any way. (meer…)

Zijn wie je bent

Posted by on dec 16, 2016 in Verhalen | Reacties uitgeschakeld voor Zijn wie je bent

Zijn wie je bent

Er is veel compassie, zachtheid en zorg nodig om CVS/ME,  Lyme. elk energieprobleem, te kunnen dragen. Liefde is wat je leeft. Alles wat niet gebaseerd is op liefde voelen we als vernauwing in ons systeem. Zowel onze niet- liefdevolle gedachten als de niet-liefdevolle gebeurtenissen om ons heen. Er is geen energie om de pijn van de wereld buiten ons systeem te houden. Compassie voor anderen en onszelf kan het hanteerbaar maken, maar het liefst omgeven we ons continue met harmonie. (meer…)

Slachtofferschap

Posted by on aug 23, 2016 in Verhalen | Reacties uitgeschakeld voor Slachtofferschap

Slachtofferschap

Ik hou niet van het woord ‘slachtofferschap’, maar het is wel benoemenswaardig. Wanneer je een tekort aan energie hebt en hierdoor niet instaat bent te doen wat je wil, gaat de focus makkelijk naar alles wat je niet kan. Je bent het slachtoffer van je lage energie, want de lage energie zorgt ervoor dat je leven anders loopt en vaak niet zoals je wilt. (meer…)

Vergeving

Posted by on jun 16, 2016 in Verhalen | Reacties uitgeschakeld voor Vergeving

Vergeving

Vergeving klinkt als een ouderwets woord wat we hebben ingeruild voor het hippere ‘compassie’. Maar hoe meer ik compassie beoefen, hoe meer ik bij vergeving terecht kom. Vergeving is iets dat we al ons hele leven kennen en daarom voor sommigen herkenbaarder is en toegankelijker dan compassie. Vergeving is de ijsbreker die ervoor zorgt dat compassie kan gaan stromen.  En andersom maakt compassie ons vergevingsgezinder. (meer…)

De overgevoelige amygdala

Posted by on apr 29, 2016 in Verhalen | Reacties uitgeschakeld voor De overgevoelige amygdala

De overgevoelige amygdala

De amygdala is een hersengebiedje in ons hoofd met een beschermende functie. Het oordeelt of een situatie, persoon, gebeurtenis, gevoel in je lichaam een bedreiging is voor jou, je gezondheid of je energie. Zo ja, dan is een passende reactie een vecht en vlucht reactie. Deze reactie bestaat niet alleen uit chemische processen in het lichaam, maar ook uit angstige, waarschuwende gedachten in je bewustzijn: pas op, dit is niet goed. Dit kan je niet. Je hebt hier niet genoeg energie voor. (meer…)

Energie- opbouw en afbraak

Posted by on mrt 1, 2016 in Verhalen | Reacties uitgeschakeld voor Energie- opbouw en afbraak

Energie- opbouw en afbraak

Ik had een interessant gesprek met twee mensen. Ik vertelde hoe ik jaren terug momenten had waarin mijn energie onverwacht heel snel weg leek te glijden. Dit kon gebeuren als ik omringd was door veel mensen, maar net zo goed in het park. Door de toename van energie maakte ik dit nog weinig mee totdat ik verhuisde naar een andere stad en merkte hoe mijn energie weggleed zodra ik in de metro stapte of het grote winkelcentrum (lees giga shoppingmal) binnenliep. (meer…)

Problemen zijn er altijd

Posted by on jan 19, 2016 in Verhalen | Reacties uitgeschakeld voor Problemen zijn er altijd

Problemen zijn er altijd

Wat ik merk is dat je gedachten vaak uitgaan naar je zorgen. Dat is logisch, want er moet een probleem opgelost worden. Maar zorgen of problemen zijn ook onderdeel van het leven. Wanneer we elke keer dat er een zorg is daar met ons hele wezen induiken, dan zitten we telkens gevangen in stress. (meer…)

Verandering

Posted by on nov 28, 2015 in Verhalen | Reacties uitgeschakeld voor Verandering

Voor mijn vertrek naar Frankrijk heb ik een aantal weken in een huisje op de Utrechtse Heuvelrug gewoond. Ik had mijn appartement in Utrecht opgezegd omdat mijn vriend al in September naar Lyon vertrok. Ik besloot te komen zodra hij daar gesetteld was. (meer…)

Fulltime werken

Posted by on sep 15, 2015 in Verhalen | Reacties uitgeschakeld voor Fulltime werken

Fulltime werken

Afgelopen jaren heb ik heel wat mensen gesproken die mogelijk iets konden bijdragen aan mijn energie. Het kon een arts zijn, alternatief therapeut, healer, medium etc. Ik heb heel wat aantekeningen en opnames van gesprekken bewaard, want wie weet had iemand de gouden tip. Momenteel zit ik in een verhuizing en kwam de map met aantekeningen en opname cd-tjes weer langs. In een vlaag van nieuwsgierigheid pakte ik er een cd-tje uit en luisterde het gesprek terug. (meer…)