Coaching – Amygdala Retraining Programme

Het Gupta Programma

Ik bied begeleiding aan mensen die het Amygdala Brain Retraining Program van Ashok Gupta volgen. Dit programma gaat er vanuit dat chronische vermoeidheid, CVS/ME, wordt veroorzaakt door een ontregelde amygdala. De amygdala is één van de structuren in de hersenen die verantwoordelijk is voor  de stressreactie (fight/flight/freeze response) in het lichaam.

Doordat de amygdala is ontregeld vinden er chronisch te veel stressreacties plaats en raakt het lichaam uit balans. Dit zorgt voor een heel scala aan klachten waaronder ernstige vermoeidheid, ontregelde werking van het immuunsysteem en zenuwstelsel, voedselintoleranties,  bijnieruitputting, stijve spieren, slaapproblemen, concentratie en geheugenproblemen, brain fog, ontstekingen, latente virussen die in het lichaam blijven sluimeren en nog vele andere klachten. Door het hertrainen van de amygdala worden stressreacties verminderd, hierdoor krijgt het lichaam de kans om te herstellen. Lees meer over de oorzaak van chronische vermoeidheidsklachten,  ME/CVS, Fibromyalgie en MCS op de website van het programma.

Het Gupta Brain Retraining Program

De coaching kenmerkt zich door:

  • Praktische oefeningen gericht op het vergroten van het lichaamsbewustzijn.
  • Onderzoek naar (automatische) patronen als reactie op symptomen in het lichaam.
  • Onderzoek naar patronen als reactie op stressoren van buitenaf (personen, situaties en gebeurtenissen).
  • Het kalmeren van het zenuwstelsel doormiddel van meditatie, mindfulness, visualisatietechnieken,  ontspanningsoefeningen en de retraining technieken.
  • Het gebruik en de verdieping van de Amygdala Retraining Technieken.
  • Het implementeren van het programma in je dagelijksleven.
  • Tenslotte worden er aanwijzingen gegeven op het gebied van voeding, beweging, slaap, ritme etc.

Het is een proces waarbij actieve inzet van de cliënt wordt verwacht en waarbij je leert over je (zelf) vertrouwen herwinnen, grenzen stellen, hoog sensitiviteit, eigenwaarde & zelfrespect, veerkracht, acceptatie, ontspanning, het hervinden van plezier en een leven dat bij jou past.

Chronische vermoeidheidsproblematiek is complex en vergt een holisitiche benadering. Er is dus niet alleen aandacht voor de fysieke en psychische aspecten van vermoeidheid, maar ook aandacht voor alles dat een evenwichtige levensstijl versterkt.

Praktisch

Ik maak sinds 2013 deel uit van het Gupta coach team (zie coachpage Gupta Program) en als coaches hebben we doorgaande intervisie en supervisie. Ik werk ik in het bijzonder nauw samen met Fenna van der Vijver.  Fenna is lichaamsgericht psychotherapeute.

De begeleiding gaat via Skype, Teams of Google Meet.

Kijk voor de begeleidingskosten op de pagina Tarieven

Indien je wil starten met coaching kan je contact met mij opnemen door het contactformulier in te vullen. Je ontvangt een vragenlijst en deze vragenlijst vormt de basis voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek (circa 15 minuten) of een eerste sessie.

Wil je het programma aanschaffen? Klik hier