Wie ben ik?

Paulien Elzinga - LIEF Coaching & Advies

cvsIk ben Paulien Elzinga. Sinds 2012 ben ik eigenaar van LIEF Coaching & Advies. Vanwege mijn jarenlange vermoeidheidsklachten is ‘energie’ altijd het belangrijkste thema in mijn leven geweest. Voor mij is er nu niets mooiers dan hier mijn werk van te maken, omdat dit gaat over de kwaliteit van het leven.

Als kind werd ik geconfronteerd met aanhoudende chronische vermoeidheid en door de jaren leek mijn lichaam steeds verder ontregeld te raken. Ik was elke dag vreselijk moe en ik kreeg daarnaast allerlei andere klachten.

Na jaren chronisch vermoeid te zijn werd er bij mij Lyme (Borrelia bacterie) ontdekt. Ik kan niet zeggen dat de Lyme de oorzaak was van mijn vermoeidheid, maar ik weet wel dat aan chronische vermoeidheid vaak een bacteriële of virus infectie ten grondslag ligt.

Door vallen en opstaan moest ik leren omgaan met mijn beperkte en wisselende energie. Dit was een lang en zwaar proces met heel veel verschillende lagen.

Langzaam leerde ik mijn grenzen te (her)kennen, beter om te gaan met mijn fysieke uitputting, ik begon meer basis in mezelf te voelen, ik kwam meer in contact met mijn eigenwaarde en zelfvertrouwen, ik begon meer keuzes te maken die voortkwamen uit afstemming op mezelf.  Ik paste mijn leefstijl aan,  leerde praktisch te zijn en meer samen te werken met mijn vermoeidheid doordat ik begon te begrijpen wat er nodig was om mezelf terug te brengen naar fysieke, emotionele en mentale ontspanning (dit is maar een greep uit de talloze lessen en ervaringen).

Ik ben enorm geinspireerd door het werk van Caroline Myss en The Work van Byron Katie. Naast medische/alternatieve geneeswijze, heb ik veel gehad en heb ik nog steeds veel aan het Amygdala Retraining Programma van Ashok Gupta.

Met mijn achtergrond als sociaal psycholoog (MSc, Universiteit Utrecht) kwam ik tot het besluit om zelf mensen te gaan begeleiden, zo ben ik in 2013 onderdeel geworden van Gupta Amygdala Retraining coaches team. Naast doorgaande intervisie en supervisie volg ik graag cursussen op het gebied van voeding, mindfulness & meditatie, EFT, NLP (Practitioner) en ben ik sinds oktober 2017 student bij Healing Touch. Momenteel werk ik niet alleen als coach voor het Amygdala Retraining programma maar vervul ik ook een coördinerende rol.

Ik heb ervoor gekozen mijn coachings praktijk ‘LIEF’ te noemen, niet alleen vanwege de betekenis van het woord, maar ook het gevoel dat dit woord bij mij oproept: eenvoud, helderheid, zachtheid, openheid, eerlijkheid en kwetsbaarheid. Deze begrippen vatten goed samen waar mijn coachings praktijk voor staat.

Samen met Diana Savelkoul heb ik begin 2015 het programma Op Eigen Toeren opgezet. Speciaal voor 20ers en 30ers met energieproblemen organiseren we retreats. Ons doel is een community te creëren die als holding dient om stappen te zetten naar een passend leven.

In zomer (2015) kreeg mijn vriend een baan in Frankrijk (Lyon). Hij doet daar hersenonderzoek op het gebied van pijn  en meditatie. Om deze reden verblijf ik een deel van het jaar in Lyon en een deel van het jaar in Nederland. Dit heeft als gevolg dat ik niet meer vanzelfsprekend live sessies kan geven en dat ik momenteel veel online werk.