Wie ben ik?

Paulien Elzinga - LIEF Coaching & Advies

Ik ben Paulien Elzinga. Sinds 2012 ben ik eigenaar van LIEF Coaching & Advies. Vanwege mijn jarenlange vermoeidheidsklachten is ‘energie’ altijd het belangrijkste thema in mijn leven geweest. Voor mij is er nu niets mooiers dan hier mijn werk van te maken, omdat dit gaat over de kwaliteit van het leven.

Als kind werd ik geconfronteerd met aanhoudende chronische vermoeidheid en door de jaren leek mijn lichaam steeds verder ontregeld te raken. Ik was elke dag vreselijk moe en ik kreeg daarnaast allerlei andere klachten.

Na jaren chronisch vermoeid te zijn werd er bij mij Lyme (Borrelia bacterie) ontdekt en later het Ebstein Barr virus. Ik kan niet zeggen dat de Lyme de oorzaak was van mijn vermoeidheid, maar ik weet wel dat aan chronische vermoeidheid vaak een bacteriële of virus infectie ten grondslag ligt. Daarnaast zie ik dat ik vanaf mijn geboorte al een zeer gevoelig zenuwstelsel had, dit maakte het lastig om goed in mijn energie te staan en ziekteverwekkers en andere stressoren buiten de deur te houden.

Door vallen en opstaan moest ik leren omgaan met mijn beperkte en wisselende energie. Dit in een wereld waar ‘energie’ niet als een heilig goed wordt beschouwd en waar we niet leren dat wij zelf degenen zijn die ons welzijn moeten en mogen beschermen.

Langzaam leerde ik mijn levensstijl aan te passen en praktisch te zijn, ik begon grenzen te zetten, ik kwam meer in contact met mijn eigenwaarde, ik begon mezelf meer te vertrouwen en hetgeen wat ik allemaal waarnam, wat resulteerde in meer basis in mezelf. Ik begon te begrijpen wat er nodig was om mezelf terug te brengen naar ontspanning, zowel op mentaal en emotioneel niveau als op fysiek en spiritueel niveau. Om een lang verhaal kort te maken, alles deed er toe.

Ik heb ondersteuning gehad uit het medische en alternatieve cirquit.  Het Amygdala Retraining Programma van Ashok Gupta is belangrijk voor mij geweest. En ook het werk van Caroline Myss, Eckart Tolle, Byron Katie en vele andere inspirerende mensen.

Met mijn achtergrond als sociaal psycholoog (MSc, Universiteit Utrecht) kwam ik tot het besluit om zelf mensen te gaan begeleiden, zo ben ik in 2013 onderdeel geworden van Gupta Amygdala Retraining coachesteam. Naast doorgaande intervisie en supervisie volg ik graag cursussen en opleidingen op het gebied van mindfulness & meditatie (Vipassana), EFT (Emotional Freedom Technnique), NLP (practitioner) en bioveld therapie Healing Touch (practitioner). In de komende jaren wil ik meer verbinding gaan maken tussen de psychologie en het energiewerk.

Ik heb ervoor gekozen mijn coachingspraktijk ‘LIEF’  te noemen omdat dit woord bij mij eenvoud, helderheid, zachtheid, openheid, eerlijkheid en kwetsbaarheid oproept. Deze begrippen vatten goed samen waar ik voor sta.

Samen met Diana Savelkoul organiseer ik sinds 2015 retreats voor jongvolwassenen met energieproblematiek in Portugal. 

In zomer (2015) kreeg mijn partner een baan in Frankrijk (Lyon). Hij doet daar hersenonderzoek op het gebied van pijn en meditatie. Om deze reden verblijf ik een deel van het jaar in Lyon en een deel van het jaar in Haarlem. Dit heeft als gevolg dat ik niet meer vanzelfsprekend live sessies kan geven en dat ik momenteel veel online werk.